Onderhoudsadvies

(Vol) aniline leer (type 1)
Het oppervlak van deze ledersoort is gekleurd met een transparante kleurstof. Dit is vergelijkbaar met gebeitst hout. De natuurlijke nerf blijft intact en goed zichtbaar. (Vol) aniline leer bevat onvolkomenheden, het is de handtekening van de natuur en geeft u de garantie dat elke huid uniek is.

Vroeger was het gebruik van vezels beperkt tot de vezels die de natuur kon bieden, met alle voor- en nadelen. Zo voelt katoen en linnen heerlijk natuurlijk aan, maar is het wel gevoeliger voor verkleuring. Zijde moet heel voorzichtig gebruikt worden en wol kan mensen die ervoor gevoelig zijn irriteren als het wordt aangeraakt.

Hout is een fantastisch natuurproduct dat zich leent voor diverse doeleinden. Net zoals de mens is iedere boom verschillend, zelfs de kleinste bestanddelen verschillen van elkaar. Dat is wat hout zo interessant maakt.

Leer wordt gemaakt van huiden meestal van runderen. De dieren hebben buiten geleeft en daardoor kan de huid beschadigd zijn door prikkeldraad of anderszins. Dit geeft na het looien een kenmerk en is een teken van echtheid. De meeste mensen waarderen deze bijzondere tekening van het leer.

Hout behoort tot de oudste bouwmaterialen die we kennen. Overal waar bomen groeien is grondstof beschikbaar voor hout en wordt het gebruikt voor de meest uiteenlopende constructies. Van hutten tot grotere gebouwen, van meubel tot speelgoed en van koets tot zelfs vliegtuig.