Een bank is een belangrijk onderdeel van de woonkamer waar veel gebruik van wordt gemaakt. Belangrijk is daarom ook dat de bank aan je wensen voldoet zodat je lang plezier heb van de bank. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om goed voorbereid op pad kan gaan Voor het uitzoeken van een bank.

1. Afmetingen

Meet van te voren de ruimte waar de bank komt te staan en bedenk wat de uiterste afmetingen zijn hoe groot de bank mag zijn.

2. Opstelling

Bedenk of je een vaste bank wil of een elementen bank (hoekbank of met lounge element). Maak eventueel een schets van je woonkamer en teken de bank in zoals je voor ogen heb. Houd ook rekening met het aantal personen wat op de bank gaat zitten en wat ieders zijn gewoonten zijn (dat er genoeg zitplekken zijn voor iedereen ?).

3. Kleur

Als het mogelijk is neem dan een stukje behang, of een verfstaal kleur wat je op de muren hebt zitten en een vloerdeel mee naar de winkel. Hierdoor kan je d.m.v. de kleurstalen goed uitzoeken welke kleur er perfect past bij je vloer en muren.

4. Stofkeuze

Kies je voor een geweven stof, microvezel, microleder of leersoort? Alle banken in onze winkel hebben een groot aanbod met stof/leer mogelijkheden. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij onze collega’s in de winkel. Zij geven advies over de eigenschappen van verschillende stoffen/leersoorten. Houd ook rekening bij het maken van een keuze of er huisdieren zijn die op de bank komen.

5. Zitcomfort

Let op bij het kopen van een bank naar het zitcomfort en de hoogte. Laat je hierover goed informeren door de verkopers. Er zijn verschillende soorten vullingen, wat verschillende zitcomfort geeft. Koudschuim, vlokvulling, interieurvering etc. Test een aantal banken door er relaxt op te gaan zitten zoals je thuis ook op de bank zit. En ervaar welke vulling voor jou het prettigst is.

6. Model bank

Kijk goed naar de verschillende modellen van de banken: lounge bank, hoge rugleuning, lange rugleuning, stevige zit, zachte zit. Daarnaast is het belangrijk dat je bedenkt of je een bank wil met vaste zit- en rugkussens, of losse zit- en rugkussens. Voordeel van vaste kussens is dat de kussens niet verschuiven en een strakke uitstraling geven. Losse kussens kunnen een iets meer comfortabele zitcomfort geven en een wat levendigere uitstraling.

7. Prijs

Niet geheel onbelangrijk. De prijs van een bank. Bedenk van te voren wat je budget is voor een bank. Vraag van te voren aan een medewerker of er banken in deze prijscategorie vallen, om te voorkomen dat je verliefd wordt op een bank die ver boven je budget valt. Houd er ook rekening mee dat een hoekbank of een bank met een lounge element meer kan kosten dan een rechte bank. 

8. Praktische zaken

Bekijk van te voren goed de bereikbaarheid van je woning en woonkamer. Passen de grote elementen door de deuren? Een smalle gang met een korte draai naar de woonkamer is vaak lastig om de bank naar binnen te brengen. Welke etage moet de bank naar toe? Is er eventueel een lift aanwezig waar de bank inpast? Dat zijn verschillende vragen die aan u gesteld kunnen worden in de winkel over de bereikbaarheid van de woning. Wel blijft u als klant zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie en bereikbaarheid van de woonruimte.

Mocht je meer advies of ondersteuning nodig hebben bij het uitzoeken van de meest geschikte bank, dan kan u altijd terecht in onze winkel bij onze medewerkers. Wij helpen je graag bij de juiste bank uitzoeken.